Page Group ziet brutowinst dalen in eerste helft 2013

Werving- en selectieconcern Page Group, waartoe onder anderen Michael Page, Page Personnel en Page Executive behoren, zag haar totale brutowinst in de eerste helft van 2013 dalen van 318 miljoen euro naar 304 miljoen euro. De brutowinst voor de werving van tijdelijk personeel steeg echter van 67,5 miljoen euro naar 68 miljoen euro. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar daalden de vaste contracten met 6,6% en de tijdelijke met 0,1%.

Overwegend dalende omzet

Zuid-Amerika was de enige regio waarin Page een stijgende omzet (4,6%) noteerde. In Engeland daalde de omzet met 0,4% en in Pacifisch Azië met 4,5%. In de EMEA-regio’s (Europa, Midden-Oosten en Afrika) daalde de omzet met 9,1%.

Uitdagende omstandigheden

Steve Ingham, CEO van PageGroup, is tevreden met de resultaten. Ook met die van het tweede kwartaal: “Over het algemeen leverde PageGroup een prima prestatie gedurende het tweede kwartaal. Zeker wanneer je weet dat er in bepaalde regio’s sprake is van uitdagende marktomstandigheden. Dit zal de komende tijd niet veranderen, dus wij verwachten ook een uitdagend derde kwartaal. We blijven ons echter focussen op de verbetering van onze operationele prestaties.”

Datum: 16-07-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Michael Page, Page Executive, Page Personnel, PageGroup

Nieuws overzicht