Online markt voor inhuur flexibel personeel nog niet volwassen

Het is lasting om een goede keuze te maken uit het gevarieerde aanbod van e-recruitment marktplaatsen, de zogenaamde e-staffing tools. Zowel de overheid als in toenemende mate het bedrijfsleven gebruiken deze tools voor de inhuur van flexibel personeel. Bovendien is de markt nog niet volwassen. Dat blijkt uit het onderzoek van Flex-Beheer, adviesbureau op het gebied van flexibele inhuur, onder dertien Nederlandse leveranciers, waaronder Hays en HeadFirst.

Onvolwassen markt

Volgens het adviesbureau is het lasting om een weloverwogen keuze te maken uit de talrijke Marktplaats-tools en Vendor Management Systemen (VMS). Enerzijds aangezien de markt onvolwassen is, wat blijkt uit de jaarlijkse updates met nieuwe functionaliteiten bij bestaande leveranciers en de opkomst van nieuwe leveranciers met innovatieve oplossingen of methodieken. Anderzijds gezien er een groot aantal leveranciers zijn met substantiële verschillen in de aangeboden functionaliteit en expertise.

Marktonderzoek

Hoewel het vaak een SAAS-oplossing betreft, vergt de implementatie een investering in tijd en geld. Door de grote verschillen is snel veranderen van leverancier daardoor niet altijd eenvoudig. Het adviesbureau adviseert dan ook, indien men gebruik wil maken van een dergelijke oplossing, om de markt vooraf goed te verkennen, te inventariseren wat de eigen behoeften zijn en dan een gedegen keuze te maken.

Datum: 13-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Hays, HeadFirst

Nieuws overzicht