Michael Page: Talentmanagement hoogste prioriteit

Europese HR-leiders zien het aantrekken en behouden van talent als belangrijkste speerpunt. Driekwart van de Europese bedrijven is dit jaar van plan talent aan te blijven trekken. In landen buiten Europa ligt dit percentage op 90%. Het vinden van talent is volgens veel ondervraagden echter ‘moeilijk’ tot ‘zeer moeilijk’. Dat blijkt uit de Michael Page Global HR Barometer 2013 van werving- en selectieconcern Michael Page. Bij het onderzoek werden wereldwijd meer dan 4.300 HR-leiders ondervraagd.

Vraag naar talent blijft actueel

Nicolas Béchu, Managing Director van Michael Page in Noord-Europa, heeft een duidelijke visie: “Ondanks de economische onrust in de regio, is driekwart van de Europese bedrijven nog steeds van plan talent aan te trekken. Ook in de rest van de wereld blijft de vraag naar talent uiterst actueel. Dit maakt het werven van talent, op welk gebied dan ook, belangrijker dan ooit. Bedrijven zouden in het bijzonder kwalitatieve HR-leiders moeten aantrekken die hen op hun beurt kunnen helpen met de werving van goede managers bij andere afdelingen."

Verschillende recruitmentkanalen

Om talent te werven zetten HR-afdelingen wereldwijd meerdere kanalen in. 91% plaatst vacatures op vacaturesites, 84% gebruikt de website van het bedrijf hiervoor en 83% besteed vacatures uit aan recruitmentbureaus. Naast het aantrekken van talent vinden HR-leiders arbeidsverhoudingen, organisatieveranderingen en het succesvol managen van de bedrijfscultuur ook belangrijke prioriteiten.

Nederlandse HR-leider goed betaald

Het onderzoek toont tevens een significant verschil in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van HR-leiders. In Europa verdient 35% minder dan 60.000 euro per jaar. De hoogste inkomens bevinden zich met name in de landen Duitsland, Nederland en Zwitserland. HR-leiders in de sectoren energie, FMCG en financiële dienstverlening krijgen het meest betaald.

Datum: 21-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Michael Page, PageGroup

Nieuws overzicht