Mensen liegen over studie en werkervaring op Linkedin

Een tiende van de gebruikers op LinkedIn heeft leugens op zijn profiel staan. Er wordt met name gelogen over voltooide studies of behaalde diploma’s. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie Adecco. Het onderzoek werd gedaan nadat bekend werd dat een Engelse topadvocaat verzinsels op zijn LinkedIn-profiel had geplaatst en vervolgens ontslag moest nemen.

Meest voorkomende leugens

Bij de gefabriceerde profielen liegt 10% over zijn opleiding of kwalificaties, 9% liegt over zijn functietitel en een andere 9% liegt zelfs over zijn leeftijd. Daarnaast liegt 7% over op welke school of universiteit hij heeft gezeten en 5% liegt over hoe lang hij een bepaalde functie heeft vervuld.

Spreek de waarheid

Alex Fleming, operations director bij Adecco, verklaart: “Je cv is een uitgelezen kans om je carrière en positieve kanten aan werkgevers voor te leggen. De informatie zou zo kloppend mogelijk moeten zijn. De verleiding is misschien groot om de informatie hier en daar wat mooier te maken, maar wij adviseren kandidaten altijd niet te liegen. De waarheid komt toch altijd wel naar boven, dus energie verspillen aan leugens op je cv heeft geen zin.”

Datum: 21-10-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Adecco

Nieuws overzicht