ManpowerGroup verwerft meerderheidsbelang in Salarisprofs

Werving- en selectiebureau ManpowerGroup neemt Salarisprofs over, de marktleider op het gebied van salarisadministratie en payroll-consulting. Dankzij de overname zal de leidende positie alleen maar versterkt worden. Binnen de ManpowerGroup betekent het partnership een aanvulling op de diensten van Experis, dat reeds onderdeel is van Manpower.

Kruisbestuiving

Eindverantwoordelijke voor de gezamenlijke onderneming is Han Huisman, directeur van Experis Nederland en boardmember van ManpowerGroup Nederland. Huisman ziet veel perspectief in de samenwerking: “Van de specialisten en de kennis van Salarisprofs kan Manpower optimaal profiteren. Ik twijfel er dan ook niet aan dat de kruisbestuiving ten goede zal komen aan ons beider dienstverlening.” ManpowerGroup-directeur Jilko Andringa benadrukt dat er voor het personeel en de klanten van Salarisprofs weinig zal veranderen: “Qua naam en merk blijft het een aparte organisatie, die onder de verantwoordelijkheid van Experis komt.”

Doelgroep verder verbreed

Volgens Esther van der Born, business manager van Salarisprofs, betekent de samenwerking vooral een groeiversnelling: “Dit is een unieke kans om ons marktleiderschap verder uit te bouwen. Dankzij de klantrelaties binnen alle merken van ManpowerGroup kunnen wij een nog bredere doelgroep aanboren. Daarnaast biedt het nieuwe kansen om nog meer uitdagende opdrachten voor onze vaste medewerkers en zzp'ers te verwerven.” Ook Andringa is in zijn nopjes met de samenwerking: “Elk bedrijf heeft een salarisadministratie. Dat is een ingewikkeld en specialistisch vak. Dankzij onze nieuwe partner hebben wij in één klap een hoop expertise op dit vlak in huis.”

Datum: 10-03-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht