Manpower verwerft meerderheidsbelang in PEAK-IT

ManpowerGroup Nederland neemt per direct ICT-bedrijf PEAK-IT over, dat onder de eigen naam blijft opereren. Het werving-en-selectiebureau wil met de overname zijn leidende rol in ICT-staffing uitbouwen.

Onafhankelijkheid

De huidige directie van PEAK-IT, bestaande uit Marco Ververen (CEO) en Maarten Cobelens (COO), blijft intact. Manpower heeft vertrouwen in de toekomst van het ICT-bedrijf als zelfstandige speler, zo verklaart Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland. “Wij gaan heel bewust een partnership aan, waarin we geloven in de kracht van PEAK-IT om als onafhankelijk organisatie de groeiambities te verwezenlijken. Door onze krachten te bundelen breiden we het palet aan oplossingen naar wederzijdse klanten uit en bieden we een nog breder carrièrepad aan de ICT-professionals en interne collega’s.”

Gehele markt bedienen

Het meerderheidsbelang in PEAK-IT komt terecht bij Manpower-dochter Experis, dat eerder al ICT-detacheringsbureau iSense overnam. “Zowel iSense als PEAK-IT sluit mooi aan bij Experis,” aldus Andringa. iSense richt zich specifiek op schaarsteprofielen (bijvoorbeeld .NET-professionals), waar PEAK-IT is gespecialiseerd in het bieden van service en continuïteit op het gebied van detachering, outsourcing en co-sourcing.  Andringa: “Met PEAK-IT, iSense en Experis kunnen we nu de hele markt bedienen. We zijn ervan overtuigd dat de drie bedrijven elkaars groei een positieve impuls geven.”

Datum: 23-02-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht