Manpower start samenwerking met het UWV

Uitzendconcern ManpowerGroup en arbeidsbemiddelingsinstantie UWV slaan de handen ineen om jaarlijks 1200 kandidaten te helpen aan een baan. Het gaat hierbij om langdurig werklozen en ouderen (55 plus). Met dit convenant is het de eerste vruchtbare samenwerking die ontstaat sinds het UWV afspraken heeft gemaakt met uitzendkoepel ABU om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt meer mogelijkheden te bieden.

Manpower bijt de spits af

André Timmermans, directeur van het WERKbedrijf, zegt: “UWV doet er alles aan om voor werkgevers geschikte en gemotiveerde kandidaten te selecteren. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking met Manpower ertoe bijdraagt dat werkzoekenden en vooral diegenen die moeilijk aan de slag komen, een plek op de arbeidsmarkt vinden. Andere uitzendorganisaties zullen het voorbeeld van Manpower ongetwijfeld volgen.”

Krachten bundelen

UWV doet de eerste selectie van kandidaten waarna Manpower het vervolgens overneemt en het bemiddelingsproces verzorgt. Frits Scholte, algemeen directeur Manpower, is blij met de samenwerking: “Het is een mooi project waarin we de krachten bundelen in de veranderde wereld van werk. Vanuit de Human Age-gedachte van ManpowerGroup creëren we kansen voor deze doelgroep en helpen ze aan een toekomst.”

Datum: 04-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower, UWV

Nieuws overzicht