Manpower noteert omzetverlies, maar blijft positief

Uitzendconcern ManpowerGroup, op twee na 's werelds grootste arbeidsbemiddelingsbureau, heeft gezegd dat het op haar hoede was voor een ‘potentiele verstoring’ van alle markten en met name in Europa, waar het tweederde van haar omzet behaalt. Deze uitspraak komt een dag na de publicatie van de kwartaalcijfers van afgelopen woensdag, waarbij Manpower bekend maakte dat haar omzet met 4% daalde naar 3,8 miljard euro, in het laatste kwartaal van 2012. Ook dochterbedrijf Experis noteerde een matige omzet.

Manpower maakt zich geen zorgen

Ondanks de negatieve cijfers blijft Manpower optimistisch, er worden geen dramatische gevolgen verwacht. Het bedrijf verwacht maximaal een verlies te rapporteren van 8% over het eerste kwartaal van 2013. Het relativeert dit cijfer doordat het onderhevig is aan seizoensinvloeden. De brutowinst daalde in het afgelopen kwartaal met 5% naar ruim 645 miljoen euro, terwijl het bedrijfsresultaat met 18% zakte. De nettowinst bedroeg ruim 39 miljoen euro vergeleken met 46,8 miljoen euro het jaar ervoor.

Experis

De omzet van Experis nam in het afgelopen kwartaal af met 10% tot ruim 112 miljoen euro, waarmee het nu 17% van de omzet vertegenwoordigd in de ManpowerGroup.

 

Europa is het zwaarst getroffen

Manpower voelt de klappen vooral in Europa, omdat het daar de grootste deel van de omzet genereert en Europa last ondervindt van de crisis. De omzet kelderde in Manpower’s belangrijkste markt Frankrijk met maar liefst 9%. In Nederland ging de omzet zelfs met 10% omlaag. Ook in Duitsland (-6%) en België (-7%) werden er negatieve scores genoteerd. In het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet echter met 4%. In Azië boekte Manpower ook omzetverhoging, de totale omzet steeg er met 1% naar 513,3 miljoen euro. De omzet in Australië daalde (-7%) en in Amerika bleef nagenoeg gelijk.

 

Datum: 01-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Experis, Manpower

Nieuws overzicht