Manpower noteert degelijke nettowinst over eerste kwartaal 2013

Uitzendconcern ManpowerGroup heeft in het eerste kwartaal van 2013 een nettowinst gemaakt van 18,3 miljoen euro. De nettowinst was in dezelfde periode van vorig jaar nog 30,8 miljoen euro. De omzet daalde met 6% naar 3,7 miljard euro ten opzichte van het eerste kwartaal in 2012.

Herstructureringskosten

Jeffery A. Joerres, voorzitter en CEO van Manpower, is tevreden met de resultaten: “De prestaties in het eerste kwartaal zorgde voor meer dan de verwachte inkomsten. De herstructurering van onze kostenbasis loopt bovendien perfect op schema. De inspanningen, die gericht zijn op de vereenvoudiging van onze activiteiten, werden reeds verricht in het vierde kwartaal van 2012. We zijn hier in het vorige kwartaal mee doorgegaan en dit drukte licht op de kosten.”

Manpower is niet uniek met lagere omzet

In alle regio’s waar Manpower actief is, daalde de omzet. Op zich niet verwonderlijk, omdat vrijwel alle werving- en selectiebureaus in deze tijd van crisis minder presteren. Manpower is actief in Noord-Amerika, West-Europa en Zuid-Europa. Joerres is ondanks de lagere omzet, positief over de prestaties van de werknemers: “Ons team heeft uitstekend werk gedaan, wanneer je in het achterhoofd houdt dat er in Europa veel onzekerheid heerst door de crisis. We blijven inspelen op de behoeften van onze klanten en proberen met unieke oplossingen te blijven komen.”

Datum: 22-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht