Manpower neemt grote Noorse arbeidsbemiddelaar over

Internationaal werving- en selectieconcern ManpowerGroup heeft gisteren bekend gemaakt dat het de grootste Noorse wervingsspecialist in de bouwsector wil overnemen, mits deze door de mededingingsautoriteiten wordt goedgekeurd. Hiervoor heeft het een overeenkomst gesloten met Workshop Holding AS, dat weer de eigenaar is van bouwwervingsspecialist Bemanning og Kompetanse AS. Voorheen was Workshop Holding eigendom van private equity firma Borea Opportunity.

Meer flexibiliteit

Hans Leentjes, president van ManpowerGroup in Noord-Europa vindt de overname een goede stap: “Deze overname versterkt onze uitzendactiviteiten en geeft ons meer flexibiliteit om klanten te bedienen. We hebben reeds een culturele fit, aangezien Workshop Bemanning dezelfde filosofie hanteert als Manpower met betrekking tot het aantrekken en behouden van de best beschikbare talenten aan de hand van buitengewone kandidaatervaringen.

Bouwsector domineren

Maalfrid Brath, Managing Director ManpowerGroup Noorwegen, heeft grootse plannen: “Bedrijven in de Noorse bouwsector hebben steeds vaker mensen nodig, omdat de overheid volop investeert in de landelijke infrastructuur en de renovatie van gebouwen. Wij willen met Manpower de industriesector in Noorwegen gaan domineren.”

Wachten op goedkeuring

Ook voorzitter Dag Sorsdahl van de Raad van Bestuur bij Workshop is tevreden: “We zijn blij dat we een grote organisatie als Manpower het potentieel van onze organisatie heeft gezien, ons overneemt en het nog verder wil ontwikkelen. Met de overname heeft Manpower straks 7.000 werknemers dagelijks aan het werk in Noorwegen. De overname moet echter in april nog goedgekeurd worden door de Noorse mededingingsautoriteiten.

Datum: 26-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht