Manpower: 'Nederlandse werkgevers nog altijd voorzichtig'

Nederlandse bedrijven zijn, ondanks de herstellende economie, voorzichtig als het gaat om het aannemen van nieuw personeel. Uit onderzoek van uitzender Manpower blijkt dat werkgevers verwachten het komende kwartaal minder mensen aan te nemen. Het optimisme van het tweede kwartaal van dit jaar is daarmee goeddeels verdwenen.

+1% voor Nederland

In de Manpower Arbeidsmarktmonitor zijn de verwachtingen van 59.000 werkgevers verwerkt, waarvan 750 Nederlandse. Voor Nederland komt de score op dit moment uit op +1%, wat inhoudt dat werkgevers gemiddeld 1% meer personeel verwachten aan te nemen in het komende kwartaal. Voor het afgelopen kwartaal (+2%) en het tweede kwartaal van 2015 (+4%) waren de verwachtingen positiever. Ter vergelijking: Duitsland scoort +6%, het Verenigd Koninkrijk +4%, België +2% en Frankrijk -2%. Wereldwijde uitschieters zijn India (+41%), Taiwan (+36%) en, in negatieve zin, Brazilië (-10%).

Langzaam uit de crisis

“Wanneer we kijken naar de werkgelegenheid, komt Nederland langzaam uit de crisis,” concludeert Jilko Andringa, algemeen directeur van ManpowerGroup Nederland. “Er is weliswaar sprake van een groeiende werkgelegenheid, maar die groei is nog niet op het niveau van voor de crisis. Net als vorig kwartaal stagneert de groei.”

Datum: 09-09-2015
Bron: Manpower


Tags: Manpower

Nieuws overzicht