Manpower gaat vluchtelingen opleiden tot tolk

Uitzendorganisatie Manpower is een samenwerking aangegaan met VluchtelingenWerk Nederland, waarbij vluchtelingen worden omgeschoold tot tolk. Afgelopen week ging de werving van start.

Toegevoegde waarde

Doel van het project is dat twintig vluchtelingen worden opgeleid tot zelfstandig tolk. Henk Nijhuis, projectleider bij VluchtelingenWerk: “Gebruikmaken van de talenten van vluchtelingen, zoals hun goede beheersing van de moedertaal, is niet alleen logisch, maar heeft een toegevoegde waarde voor de markt en de maatschappij." Manpower-directeur Jilko Andringa vult aan: “Het aanbod van talent wordt steeds afwisselender en het is belangrijk om nieuwe talentbronnen aan te boren. Wij geloven in een inclusieve arbeidsmarkt, waar talent centraal staat.”

Brede opleiding

De vluchtelingen, die in oktober aan de tolkenopleiding zullen beginnen, worden opgeleid op het gebied van onder meer geheugen- en notatietechnieken, consecutief tolken, gesprekstolken en analytisch vermogen. Bovendien zal worden ingegaan op ethische vraagstukken en krijgen de vluchtelingen trainingen in het werken als zzp’er. Andringa: “Op deze manier zijn zij gedegen voorbereid om als tolk aan de slag te gaan.” De verwachting is dat de deelnemers na een half jaar tot een jaar aan het werk kunnen als tolk.

Datum: 03-08-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht