Randstad: Bedrijven worstelen met talentmanagement

Het behouden en aantrekken van getalenteerde werknemers is voor veel leidinggevenden een grote uitdaging. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendconcern Randstad, waarbij duizend leidinggevenden uit acht landen werden ondervraagd. Het doel van het onderzoek was om de belangrijkste obstakels van bedrijven in kaart te brengen en het gewenste niveau van productiviteit vast te stellen.

Werknemers aantrekken moeilijk

Twee derde van de respondenten geeft aan dat hun bedrijf niet in staat is de meest getalenteerde werkzoekenden aan te trekken. Dit komt volgens hen door de hevige concurrentie en door het beeld wat van een werkgever bestaat. Zwakke punten op gebied van salaris, secundaire arbeidsvoorwaarden en carrièremogelijkheden zijn niet aantrekkelijk voor potentiële werknemers.

Werknemers beter belonen

Naast het aantrekken is ook het behouden van goed personeel niet eenvoudig. Een optie is om huidige werknemers beter en op andere manieren te belonen voor hun prestaties om voortijdig vertrek te voorkomen. Randstad zegt: “Bedrijven die er niet in slagen hun werknemers tevreden te houden, riskeren dat hun werknemers naar een concurrerend bedrijf verhuizen. Zeker wanneer de markt gunstig is voor werkzoekenden. Er zijn meer manieren om personeel te behouden naast het verhogen van salaris.”

Datum: 25-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Randstad

Nieuws overzicht