Korn/Ferry: Technologische veranderingen hebben meeste invloed

71% van de CEO’s geeft aan technologie te zien als de nummer 1-factor die hun organisatie de komende drie jaar zal beïnvloeden. Snelle technologische veranderingen verschuiven de fundamenten van organisaties, herdefiniëren klantrelaties, veranderen businessmodellen en veranderen strategische beslissingen. Daarmee streven technologische veranderingen factoren als economische en marktomstandigheden voorbij. Dat meldt het executive search bureau Korn/Ferry International, naar aanleiding van een wereldwijd CEO onderzoek door IBM.

Centrale rol voor Raden van Bestuur

Digitale trends zoals Big Data-analyse, cloud computing, mobile commerce, smartphone penetratie en social media zijn vaak al ingebed in de kernactiviteiten van organisaties. Maar nog belangrijker is dat deze trends cruciaal zijn voor concurrentievoordeel. Zoals bij elke fundamentele wijziging in deze orde van grootte, dienen Raden van Bestuur een centrale rol te spelen om ervoor te zorgen dat de organisatie nauwkeurig risico's en kansen evalueert.

Verschuiving in bestuurskamer noodzakelijk

De vraag rijst of er door de snelle technologische verschuivingen ook geen veranderingen in de bestuurskamer moeten plaatsvinden. Deze worden namelijk gedomineerd door mannen in hun vijftiger en zestiger jaren en zij hebben vaak te weinig kennis van technologische ontwikkelingen.

Consumenten blijven niet stilstaan

Het kan lastig zijn om een waarde toe te kennen aan technologische toepassingen en het blijft onzeker hoe deze digitale platformen gaan evolueren. Feit is echter dat consumenten technologie doorgaans volledig omarmen en bedrijven dienen hier op in te spelen. Communicatie tussen organisatie en consument wordt steeds transparanter en relatieontwikkeling speelt hierdoor een nog belangrijkere rol.

Datum: 07-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Executive Search, Korn Ferry International

Nieuws overzicht