Korn/Ferry: Meerderheid ceo’s vindt universitaire graad goede investering

Een ruime meerderheid van leidinggevenden vindt het behalen van een master-titel de moeite waard, blijkt uit onderzoek van executive search-bureau Korn/Ferry. Het bureau onderzocht hoe executives aankijken tegen de carrièrevooruitzichten van afgestudeerden. De ceo’s blijken gematigd optimistisch over de toekomst.

Situatie voor hoogopgeleiden licht verbeterd

Bijna zeven op de tien leidinggevenden (67%) geeft aan dat de vooruitzichten voor 2014 voor hoogopgeleiden beter zijn dan een jaar eerder. Toch betekent dat niet dat de situatie al te rooskleurig moet worden voorgesteld: nog altijd stelt 82% dat het vandaag de dag moeilijker is om aan werk te komen dan ten tijde van hun afstuderen. Als het gaat om het behalen van een universitaire graad, stelt 62% dan deze noodzakelijk was voor het succes in hun carrière. Meer dan drie kwart (77%) geeft aan dat de studie ‘de investering waard was’.

Behoefte aan leergierigee en flexibele hoogopgeleiden

Gary D. Burnison, ceo van Korn/Ferry, licht toe: “Het al dan niet bezitten van een universitaire graad bepaalt voor een groot deel de hoogte van het inkomen: niet alleen wat betreft het startsalaris, maar gedurende de gehele loopbaan.” Toch ben je er als werknemer niet met een universitaire bul, zeker niet in de huidige economische omstandigheden. Burnison: “Meer dan ooit is er, dankzij een snel veranderende en complexer wordende omgeving, vraag naar personeel dat leergierig is. Het gaat om universitair geschoolden die zich kunnen aanpassen en die zich kunnen ontplooien in een dynamisch milieu.”

Datum: 05-05-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Korn Ferry International

Nieuws overzicht