Kelly Services ziet omzet dalen in eerste kwartaal 2013

Werving- en selectieconcern Kelly Services heeft in het eerste kwartaal van 2013 een omzet van een miljard euro gegenereerd. Een daling van 3% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De brutowinst daalde ook met 3% naar 167 miljoen euro. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt bij het publiceren van de kwartaalcijfers.

Wereldwijd matige prestaties

In Europa daalde de omzet met 4% en dit was volgens Kelly te danken aan de uitdagende economische en zakelijke omstandigheden. De landen in Scandinavië, Rusland en Hongarije deden het echter wel goed. In Pacifisch Azië daalde de omzet met 7% mede vanwege slechte marktomstandigheden in Australië en Nieuw-Zeeland.

Verwachtingen overtroffen

Carl Camden, Chief Executive bij Kelly Services, zegt dat de prestaties verwachtingen overtroffen: “De trage economische groei in 2012 werd voortgezet in het eerste kwartaal van 2013 en de vraag naar tijdelijke arbeidskrachten liep af. Gezien deze moeilijke omstandigheden zijn we blij met de prestaties die onze verwachtingen overtroffen.”

KellyOCG

KellyOCG, de outsourcedivisie van Kelly Services, deed het echter wel goed met een omzetstijging van 14%. Kelly is tevreden met deze stijging, maar waarschuwt voor een minder tweede kwartaal vanwege geplande investeringen.

Datum: 13-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Kelly Services

Nieuws overzicht