Kelly Services: Werknemers kiezen voor scholing buiten werk om

Tweederde van de werknemers kiest voor aanvullende scholing buiten hun werk om, met als doel de carrièreperspectieven te verbeteren. De helft vindt dat hun huidige werkgever geen voldoende of geschikte scholing biedt. Dat blijkt uit de Kelly Global Workforce Index (KGWI) van uitzendconcern Kelly Services. Voor de index werden wereldwijd 120.000 werknemers uit 31 landen betrokken.

Passende scholing

Volgens het onderzoek is een groot deel van de werknemers op zoek naar passende scholing om bijvoorbeeld te leren over een nieuw werkgebied (42%), andere redenen variëren van het realiseren van promotie bij de huidige (57%) of mogelijke nieuwe werkgever (47%), het plan om ondernemer te worden (20%) en overige redenen (9%). Meerdere antwoorden waren mogelijk.

Het onderzoek laat bovendien zien dat er een significant onderscheid aanwezig is tussen generaties, met betrekking tot de belangrijkste redenen om te leren.

Wereldwijde verschillen

Over de hele wereld, zijn er aanzienlijk verschillende benaderingen van het begrip aanvullende opleiding en professionele ontwikkeling. De landen met de hoogste ratio aan mensen die plannen hebben om een aanvullende opleidingen te volgen zijn overwegend opkomende economieën, terwijl de laagste ratio’s worden geconstateerd in de meest welvarende landen. Rusland voert de lijst duidelijk aan. Nederland is een duidelijke middenmotor en Amerika en Frankrijk staan op de laatste plaats.

Verbeteringen

Ondanks dat veel werkgevers hun personeel ondersteunen met trainingen, webinars en online leertools, is een groot deel niet tevreden genoeg over de aangeboden scholing. Werknemers zien het liefst scholingsopties waarbij hun werkervaring verbeterd wordt en meer inzicht verkregen wordt in bepaalde ontwikkelmethoden.

Behoeften sluiten niet aan

Katie Ivie, HR-directeur van Kelly UK & Ireland, zegt: “Uit onze KGWI-enquête blijkt dat werkgevers niet goed aan de behoeften van scholing voor de werknemers voldoen. Het gevolg is dat werknemers buiten hun werk op zoek gaan naar passende scholing. Effectieve trainings- en ontwikkelingsprogramma’s kunnen zeer belangrijk zijn voor een bedrijf, om als aantrekkelijke werkgever gezien te worden. Ook biedt dit meer mogelijkheden tot het aantrekken en behouden van talent.”

Datum: 07-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Kelly Services

Nieuws overzicht