Kelly Services rapporteert lagere omzet in afgelopen kwartaal

Kelly Services, op 4 na ’s werelds grootste arbeidsbemiddelingsbureau, heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een omzet behaald van ruim 1 miljard euro. Een daling van 2% ten opzichte van dezelfde periode in 2011. De omzet over heel 2012 bedroeg 4 miljard euro.

Wereldwijd dalende omzet

Het bedrijfsresultaat bedroeg ruim 53 miljoen euro in 2012, vergeleken met 42,4 miljoen euro in 2011. In Europa, Afrika en het Midden-Oosten daalden de inkomsten vorig kwartaal met 7% naar 194 miljoen euro. Ook in Azië waren er lagere resultaten behaald. In Amerika bleef de omzet nagenoeg gelijk.

Positieve houding

Carl Camden, Chief Executive Officer van Kelly Services, zei over de cijfers: “Gezien het moeilijke vierde kwartaal en de zwakke economische groei over het hele jaar, zijn we content met onze prestaties. Onze strategie werpt duidelijk zijn vruchten af. We hielden de kosten onder controle, realiseerden een hogere marge in professionele en technische zaken en hebben vier positieve kwartalen afgeleverd op het gebied van outsourcing en consulting.”

Tegenwind

Camden verwacht voor de komende maanden aanhoudende tegenwind, waarbij er een matige groei van werkgelegenheid plaatsvindt. Hij geeft echter aan dat Kelly goed is gepositioneerd: “We opereren efficienter, investeren in flexibele oplossingen die voldoen aan de snelst groeiende veranderingen in de markt.  Geschoolde werknemers blijven schaars in 2013 en bedrijven blijven zoeken naar manieren om hun personeel beter te managen.” Kelly Services levert volgens Camden de oplossing op de veranderende omstandigheden in de markt met haar expertise, specifieke recruitment diensten en talent supply chain management.”

Datum: 04-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Kelly Services

Nieuws overzicht