‘In 2016 meer vacatures binnen finance en business support’

Werkgevers en werknemers binnen de disciplines finance en business support verwachten dit jaar een verbetering van de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendorganisatie Walters People, onderdeel van Robert Walters. Een meerderheid van de ondervraagde professionals rekent op een stijging van het salaris en een toename van het aantal keuzemogelijkheden.

Meer vacatures

Meer dan de helft van de finance professionals (56%) verwacht in 2016 een groei van het aantal vacatures in hun vakgebied. Van de ondervraagde professionals in ondersteunende functies (onder anderen medewerkers klantenservice en managementassistenten) gaat 51% uit van een vacaturetoename. In 2015 waren deze percentages nog een stuk lager en bleven beide groepen steken op 38%. De werkgevers zijn nog een stuk optimistischer: van hen rekent 74% op een toename van het aantal vacatures.

Hoger salaris

Ook wat betreft het salaris heerst er optimisme onder de werknemers: in beide disciplines verwacht 65% in 2016 meer te gaan verdienen. Dit betekent eveneens een toename ten opzichte van 2015, toen 56% van de financieel specialisten en 47% van de professionals in ondersteunende functies een hoger salaris verwachtten. Van de werkgevers verwacht ruim drie kwart dat de salarissen dit jaar zullen stijgen.

Datum: 16-02-2016
Bron: Walters People


Tags: Robert Walters, Walters People

Nieuws overzicht