Hudson Global noteert omzetdaling in eerste kwartaal 2013

Recruitmentbureau Hudson heeft over het eerste kwartaal van 2013 en omzetdaling van 16,8% genoteerd ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De omzet bedroeg hierdoor 128 miljoen euro. De brutowinst kelderde met 22,6% naar 44 miljoen euro.

Wereldwijde tegenslag

In alle regio’s waar Hudson actief is daalde de omzet, ook in Nederland. De omzet in Europa daalde met 10%, waar de landen Engeland, Duitsland, Nederland en Frankrijk het grootste aandeel in hadden. In Pacifisch Azië daalde de omzet met 23% dankzij naar eigen zeggen de toenemende aarzeling van klanten. In Noord-Amerika daalde de omzet met 18%. Hudson verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal van 2013 vanwege de huidige economische omstandigheden blijft dalen.

Moeilijke marktomstandigheden

Volgens Manuel Marquez, CEO van Hudson, blijven de marktomstandigheden hard: “De omstandigheden hebben zoals verwacht een grote impact op onze resultaten. We zijn er echter van overtuigd dat we goede vorderingen maken op onze strategie. We geloven dat onze strategie ons uiteindelijk gaat toelaten, slechte economische omstandigheden te weerstaan.”

Datum: 15-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Hudson

Nieuws overzicht