Hays ziet brutowinst dalen in eerste kwartaal 2013

Recruitmentbureau Hays zag haar brutowinst in het eerste kwartaal van 2013 dalen met 3%. De daling was vooral te wijten aan een matige periode in Oceanië. De winst bij het plaatsen van permanent personeel daalde met 8%, tot een totale omzet van 41% binnen de groep. 59% van de omzet komt uit de interim en uitzendactiviteiten waarover een brutowinststijging van 1% werd genoteerd.

Klappen vanuit Azië en Oceanië

De brutowinst in Oceanië kelderde met 14% vanwege ‘uitdagende marktomstandigheden’ in Australië, aldus Hays. Ook in Azië daalde de brutowinst met 14%. De brutowinst in Engeland en Ierland bleef nagenoeg gelijk, terwijl deze in de rest van Europa en de wereld met 4% steeg. Vooral Canada en Rusland deden het goed.

Veerkrachtige prestatie

CEO Alistair Cox vindt dat het bureau een veerkrachtige prestatie heeft geleverd ondanks het mindere kwartaal: “Ondanks dat de permanente markt uitdagend blijft, is ze wel min of meer stabiel. Bovendien zijn we tevreden met de prestaties op het gebied van de uitzendmarkt. Eigenlijk zijn meerdere markten waarin wij actief zijn uitdagend, maar we zien ook duidelijk kansen liggen.”

Datum: 12-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Hays

Nieuws overzicht