Hays bemiddeld jong talent voor bedrijven in de agri- en foodsector

Werving- en selectiebureau Hays gaat jong talent bemiddelen bij minder bekende bedrijven in de food- en agrisector. Het neemt hiervoor pas afgestudeerde kandidaten van de Universiteit van Wageningen en de HAS Hogeschool één tot twee jaar in dienst en detacheerd hen vervolgens gedurende die periode bij verschillende bedrijven. Het talentprogramma is opgezet door regionaal directeur Judith Peeters, vanwege een enorme vraag naar jong talent binnen de agri- en foodindustrie en het ‘negatieve imago’.

Bekende bedrijven kapen talent weg

Veel jongeren gaan na hun studie aan de slag bij grote bekende organisaties met een sterk imago, maar missen hierdoor het mooie bedrijf om de hoek, aldus Peeters. Hays gaat voor het programma samenwerken met de Stichting Food & Feed, een netwerk van en voor bedrijven uit de diervoeder- en voedingsmiddelenindustrie in de regio Noordoost-Brabant. Kandidaten kunnen in de periode van twee jaar een band opbouwen met de sector en zien dat er kansen liggen. Bovendien is de kans op een baan nadien groot.

Misplaatste vooroordelen

Peeters is ervan overtuigd dat het programma voor pas afgestudeerden een unieke kans is. Zij gaan bij ieder bedrijf een onderzoek uitvoeren, zodat ze zoveel mogelijk van een bedrijf te weten komen. Vaak vinden jongeren de agri- en foodsector ‘boers en regionaal’, maar volgens Peeters zijn deze vooroordelen niet terecht. Ze geeft aan dat het om een hightech-omgeving gaat, die hoogopgeleide technici uitstekende carrièremogelijkheden biedt.

Investeren in talent noodzakelijk

Bedrijven moeten volgens Peeters meer investeren in het werven van talent: “Nu ontplooien zij ieder voor zich wel initiatieven op dit vlak, maar door de economische crisis zijn de budgetten natuurlijk beperkt. Ik geloof veel meer in een bundeling van krachten. Daarom heb ik onze dienstverlening aangeboden en dit project voorgesteld. De reacties waren meteen positief. We beginnen volgende maand met werven, zodat in mei al de eerste jonge professionals – we denken allereerst aan voedingstechnologen – een kijkje in de keuken kunnen gaan nemen bij diverse deelnemers.”

Datum: 05-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Hays, Werving en Selectie, Young Professionals

Nieuws overzicht