Harvey Nash ziet omzet stijgen in 2012

Werving- en selectiebureau Harvey Nash heeft wereldwijd over 2012 een omzetstijging van 12% genoteerd. De omzet steeg naar 702 miljoen euro, in 2011 bedroeg de omzet 629 miljoen euro. De brutowinst steeg met 6% naar 98 miljoen euro. Dat maakte de recruiter bekend bij de bekendmaking van haar jaarcijfers.

Engeland en Ierland doen het goed

De omzetstijging was vooral te danken aan de belangrijke uitzendmarkten in de Verenigde Staten (VS), Pacifisch Azië, Engeland en Ierland. In Engeland en Ierland steeg de omzet met 21% en de brutowinst met 9%. De stijging was vooral te danken aan de terugkerende toenemende vraag naar personeel voor de publieke sector. In de rest van Europa steeg de omzet met 5%, echter de brutowinst daalde hier met 2%.

Groei in Pacifisch Azië en de VS

In de VS schoot de omzet met 20% omhoog en de brutowinst steeg er met 11% dankzij herstel in de technologiemarkt. In Pacifisch Azië, waar Harvey Nash nog niet heel groot is, verdubbelde de omzet. Vooral in Hong Kong en Sydney zette het bedrijf grote stappen.

Verwachtingen overtroffen

Albert Ellis, CEO van Harvey Nash, is tevreden met de resultaten: “Ik ben blij met de uitstekende financiële resultaten over 2012, waarin wij verwachtingen overtroffen. We hebben ons gericht op ondersteuning van klanten op gebied van nieuwe digitale en mobiele groeistrategieën, door talent te bemiddelen. We bleven ook profiteren van een groter marktaandeel in Engeland, terwijl we kosten konden besparen door werk uit te besteden aan Vietnam.”

Datum: 02-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Harvey Nash

Nieuws overzicht