Harvey Nash: Vraag naar Big Data onder CIO’s neemt toe

Er is onder CIO’s een toenemende vraag naar Biga Data-vaardigheden binnen de organisatie. Een kwart heeft hier behoefte aan en daarnaast is er een toenemende vraag naar experts in mobiele oplossingen, security en social media vaardigheden. Dat blijkt uit een onderzoek van werving- en selectiebureau Harvey Nash.

Stijgend tekort

Roland Steenvoorde, directeur van Harvey Nash Executive Search zegt: “Het tekort aan kennis op nieuwe terreinen als Big Data en mobiele oplossingen groeit. Tegelijkertijd stijgt het tekort op traditionele terreinen ook. Deze ontwikkeling vraagt om intensieve talentmanagementprogramma’s die ervoor zorgen dat de benodigde kennis ontwikkeld wordt en behouden blijft. Niet ieder bedrijf kan zich echter permitteren om een dergelijk programma te starten. Een alternatief is bijvoorbeeld een beroep doen op flexibel inzetbare specialisten.”

Traditionele vaardigheden

Bijna 40% van de CIO’s ziet graag versterking komen van mensen die verstand hebben van business analyse. Ook enterprise architecture, projectmanagement en technical architecture worden erg gewaardeerd. Bovengenoemden vallen meer onder de traditionele vaardigheden.

Datum: 11-11-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Harvey Nash

Nieuws overzicht