Groot aantal fusies en overnames bij recruitmentbureaus in 2012

Fusies, overnames en samenwerkingen tussen recruitmentbureaus bereikten in 2012 wereldwijd het hoogste peil sinds 2007. Er werden in 2012 136 deals afgesloten met een totale waarde van 1,8 miljard euro. In 2007 waren er maar liefst 174 deals met een totale waarde van 5,3 miljard euro. Dat blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau Evalueserve en bemiddelingsbureau M&A International.

Betere concurrentiepositie

Robert Walters, directeur van het gelijknamige werving- en selectiebureau, vindt het hoge aantal fusies en overnames geen verrassing: “Middelgrote ondernemingen hebben het moeilijk om goed te concurreren. Door de handen ineen te slaan met een andere partij, begeven zij zich in veiliger vaarwater en hierdoor wordt de kracht van een onderneming ook groter.” De Engelse recruiter is samen met andere Engelse bureaus als SThree, PageGroup en Hays druk bezig met uitbreidingen in regio’s als Pacifisch-Azië en Latijns-Amerika.

Internationale vraag neemt toe

Volgens Caroline Belcher, partner bij financieel bureau Cavendish Corporate Finance, reageren steeds meer wervingsbureaus op de toenemende druk van internationale klanten. Het gevolg is dat er wereldwijd steeds meer vestigingen worden gestart. Dit is ook één van de voornaamste redenen dat er veel fusies en overnames zijn gedaan in het afgelopen jaar.

Consolideren

Robert-Jan van de Kraats, CFO bij Randstad, heeft ook een mening over de opvallende ontwikkeling: “Je moet op zowel lokaal als mondiaal niveau consolideren als onderneming zijnde. Er wordt in toenemende mate personeel voor internationale klanten bemiddeld en hierdoor zijn uitbreidingen noodzakelijk. Om alle sectoren optimaal te bedienen zijn overnames niet te vermijden.”

Datum: 13-08-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Computer Futures, Huxley Associates, JP Gray, Michael Page, Orgtel, Page Executive, Page Personnel, PageGroup, Progressive, Randstad, Real Staffing Group, Robert Walters, SThree

Nieuws overzicht