Unique: Geen reactie na een sollicitatie is de grootste ergernis

Werkzoekenden ergeren zich het meeste als ze na een sollicitatie geen enkele reactie ontvangen van het bedrijf waar ze hebben gesolliciteerd. 70% van de werkzoekenden ergert zich hieraan. Dat blijkt uit onderzoek van uitzendbureau Unique onder ruim 2100 respondenten.

Standaard praatje

Op de tweede plaats van ergernissen staat met 19% het standaardpraatje van een recruiter. Een overige 6% stoort zich aan werkgevers die het werk mooier proberen te maken dan het in werkelijkheid is. De overige 5% van de referenten frustreert zich als de organisatie onvoldoende kennis heeft genomen van het cv voor een sollicitatiegesprek.

Verwachtingen

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique zegt over  het onderzoek: “Solliciteren is vaak een lastige en tijdrovende klus. Veel werkzoekenden verdiepen zich bijvoorbeeld goed in de functie en het bedrijf en nemen de tijd om een goede motivatiebrief te schrijven. Natuurlijk verwachten zij daar ten minste een reactie op. Het sollicitatietraject kost organisaties echter ook veel tijd. Het komt regelmatig voor dat organisaties sollicitanten niet op de hoogte stellen van het verloop van het proces. Om het bedrijfsimago positief te houden is het een minimale effort om sollicitanten op zijn minst een bevestiging of afwijzing te sturen.”

Datum: 24-06-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Unique

Nieuws overzicht