‘Flexwerkers verdienen een betere beloning’

Maurice Limmen, voorzitter van vakbond CNV, pleit voor een extra flex-toeslag voor werknemers met een flexibel contract. Hij reageert hiermee op cijfers die het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) vandaag bekendmaakte, waaruit blijkt dat het aantal flexwerkers toeneemt.

Flex-toeslag

Inmiddels werkt één op de vier werknemers op basis van een flexibel contract. En dit aantal blijft stijgen, vooral bij jongeren. Voor werkgevers zijn deze flexkrachten meestal goedkoper – en dat is precies waar het volgens Limmen misgaat. “Met die flexibele contracten leggen werkgevers het ondernemersrisico steeds meer op de schouders van hun medewerkers; daar zou een hogere beloning tegenover moeten staan. Dat kan met een flex-toeslag.”

Afspraken in cao

Op dit moment profiteren werkgevers dubbel van de werknemers met een flexcontract: ze zijn niet alleen flexibel, maar ook goedkoop. Daar moet een einde aan komen, vindt de vakbond, die met werkgevers om de tafel wil om afspraken te maken over een betere beloning. Limmen: “Ik vind dat werkgevers daarin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Het CNV wil daar dan ook afspraken over maken in de cao’s.”

Datum: 17-05-2016
Bron: CNV


Nieuws overzicht