FastFlex: Zzp’er wil grotere betrokkenheid van HR-afdeling

HR-afdelingen moeten meer betrokken worden bij de inhuur van zzp’ers. 26% van de zzp’ers stelt dat de lage betrokkenheid de belangrijkste reden is voor problemen rondom het inhuurproces. Veel zzp’ers zeggen dat de opdrachtomschrijving vaak niet overeenkomt met de werkelijke taken en er wordt bij de werving te weinig gekeken of iemand binnen de bedrijfscultuur past. Dat blijkt uit een onderzoek van managed service provider FastFlex onder ruim 600 zzp’ers.

Betere samenwerking

Het onderzoek stelt dat matching van soft en hard skills, match met bedrijfscultuur en goede taakomschrijvingen geregeld ontbreken. Zaken waar nu juist een HR-afdeling bedreven in is. Momenteel wordt de werving te veel gedaan door inkoopmedewerkers die niet altijd de juiste inschatting kunnen maken. HR en inkoop zouden beter moeten samenwerken.

Efficiëntie

Jeroen Groothoff, sales manager bij FastFlex, zegt: “Zowel organisaties als zzp’ers hebben baat bij een efficiëntere invulling van de flexibele schil. Het is belangrijk dat HR-professionals daarom meer betrokken worden bij het externe inhuurproces. Zij hebben goed zicht op wat voor soort medewerkers, met welke expertise en ervaringen nodig zijn bij welke opdracht.”

Datum: 05-11-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: FastFlex

Nieuws overzicht