FastFlex: organisaties vinden externe ict’ers te duur

Tarieven van externe ict-professionals worden vaak te hoog ingeschat, blijkt uit benchmarkonderzoek van sourcing partner en managed service provider FastFlex. Om die reden kiezen veel organisaties ervoor op hun eigen mensen te vertrouwen. Niels Huismans, business developer bij de recruitmentorganisatie: “Veel organisaties geven aan dat ze de tarieven te hoog vinden, maar eigenlijk hebben ze geen idee wat dan precies marktconform is.”

Prijzen moeten transparanter

Het onderzoek toont verder aan dat de tarieven vaak verre van transparant zijn: “Het gebrek aan transparantie in de inhuurmarkt is een groot struikelblok voor de meeste inkoopprofessionals,” stelt Huismans. “Uit diverse onderzoeken blijkt dat ook zelfstandige professionals deze transparantie missen.” Meer duidelijkheid over de totstandkoming van een tarief zou een hoop schelen, denkt Huismans: “Hoe is een tarief precies opgebouwd, waar blijven welke marges liggen en hoeveel mensen verdienen er nu precies aan dit tarief?”

Organisaties zijn onzorgvuldig en eenkennig

Bij de bedrijven die wel gebruikmaken van de diensten van externen, heeft de selectie van deze professionals vaak een hoog ons-kent-ons-gehalte. Bovendien laat men vaak kortingsmogelijkheden liggen: 46% van de respondenten geeft aan nooit kortingen te hanteren, terwijl die wel voorhanden zijn. Met de bevindingen uit het onderzoek hoopt Huismans de organisaties te kunnen helpen: “Nu de resultaten bekend zijn, kunnen wij inkopers een beter beeld geven van deze tarieven en hen daarmee handvatten bieden om scherper en efficiënter externe kennis in te kopen.”

Datum: 20-01-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: FastFlex

Nieuws overzicht