FastFlex: ‘Application developers zijn de populairste zelfstandigen’

Application developers vormen de meest gevraagde groep zp’ers (zelfstandige professionals) binnen de externe IT-schil. Dat blijkt uit onderzoek van managed service provider FastFlex. De populariteit vertaalt zich ook in het tarief dat application developers vragen: dat steeg het afgelopen jaar met 17%.

Gewilde IT’ers

“Cloud en security waren vorig jaar belangrijke thema’s en dit is terug te zien in de populariteit en tariefhoogtes van zelfstandige IT’ers,” aldus Niels Huismans, business developer bij FastFlex. Naast application developers zijn ook security analisten en business intelligence consultants buitengewoon in trek. Voor deze twee functies steeg het gemiddelde tarief met respectievelijk 14% en 10%.

Genoeg te winnen

Volgens Huismans zijn bedrijven zich vaak nog onvoldoende bewust van het belang van de externe schil. “De mate waarin de IT-schil extern inhuurt groeit en de toegang tot expertise wordt cruciaal voor het succes van IT binnen organisaties. Zo wordt er momenteel bijvoorbeeld door veel organisaties nog onvoldoende geïnvesteerd in het eigen netwerk van zp’ers, waardoor toegang tot de juiste professional lastig is en nog lastiger gaat worden in de toekomst.”

Datum: 18-01-2016
Bron: FastFlex


Tags: FastFlex

Nieuws overzicht