FastFlex: Acquisitie grootste struikelblok voor zzp’ers

Zzp’ers vinden acquisitie het moeilijkste onderdeel van hun werk. 65% ervaart het binnenhalen van nieuwe opdrachten als grootste struikelblok en een derde vindt het niet leuk om te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van managed service provider FastFlex onder ruim 600 zzp’ers.

Verschil tussen man en vrouw

Het is opvallend dat voor vele zzp’ers acquisitie het meest lastige onderdeel is, omdat het ook een zeer belangrijk onderdeel is dat aansluit bij zelfstandigheid. Uit het onderzoek blijkt verder dat 67% van de vrouwen opziet tegen acquisitie en bij mannen is dit 54%.

Zelfprofilering is goed

Clemens Huis in ’t Veld, directeur van FastFlex, zegt over het onderzoek: “We zien dat zzp’ers een steeds grotere rol spelen als aanjager van vernieuwing in organisaties. Doordat ze ervaring hebben in verschillende werkomgevingen, kunnen zij vaak een belangrijke bijdrage aan innovatie leveren. Daarom denk ik dat zzp’ers hun toegevoegde waarde binnen organisaties meer mogen profileren. Het feit dat ze acquisitie als groot struikelblok ervaren, kan ik me toch goed voorstellen. Naarmate de crisis vordert wordt het voor iedereen steeds lastiger om opdrachten binnen te halen, dus ook voor zzp’ers. Hoewel ze dit van oudsher niet gewend zijn, zouden zzp’ers zichzelf echt wat meer in de spotlights mogen zetten.”

Datum: 10-05-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: FastFlex

Nieuws overzicht