Facebook steeds belangrijker bij invulling van vacatures

Steeds meer mensen zien Facebook als een geschikt platform voor het vinden van een baan. Ook organisaties beginnen dit in te zien en zetten het social media-kanaal vaker in voor het werven van personeel. LinkedIn is al lang niet de enige succesvolle social media-carrièresite meer. Dat blijkt uit een internetpoll van uitzendconcern Adecco op haar website, die werd beantwoord door 2.500 mensen. De meerderheid gaf aan positief te zijn over het sociale netwerk op gebied van recruitment.

Steeds meer bedrijven werven via Facebook

Met de poll wil Adecco in beeld brengen hoe jongeren en werkzoekenden denken over de huidige arbeidsmarkt en de manier waarop ze denken aan werk te komen. Het arbeidsbemiddelingsconcern zegt naar aanleiding van de poll verdere stappen te ondernemen om Facebook zo efficiënt mogelijk in te zetten. Ongeveer de helft van de bedrijven in Nederland is al bezig met het combineren van Facebook en werving. LinkedIn en Twitter werden al eerder gezien als succesvolle wervingskanalen.

Privé en zakelijk smelten samen

Door nieuwe toepassingen en apps die te gebruiken zijn op Facebook wordt het in kaart brengen van banen steeds overzichtelijker. Dit biedt voordelen voor zowel de consument als de werkgever. Bovendien heeft Facebook met een gebruikersaantal van 955 miljoen veruit de grootste database van potentiële medewerkers in alle sectoren met alle opleidingsniveaus. LinkedIn wordt vooral gebruikt door hoger opgeleiden. De grens van privé en zakelijk begint te vervagen waardoor voor alle betrokken partijen de stap kleiner wordt om een match te maken via Facebook, aldus Adecco.

Datum: 14-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Adecco, Facebook, Linkedin, Social Media

Nieuws overzicht