DPA: Toekomst voor specialistisch detacheringsbureau

De vraag naar gespecialiseerde en hoogopgeleide uitzendkrachten blijft groeien, waardoor er toekomst is voor specialistische arbeidsbemiddelingsbureaus. Generieke bureaus zullen het daarentegen een stuk moeilijker gaan krijgen. Dat zegt bestuursvoorzitter Eric Winter van detacheringsbureau DPA, volgens persbureau ANP Financial News (AFN).

Ruimte voor stellen van eisen

Opdrachtgevers kijken volgens Winter kritischer naar wat iemand kan. De kwaliteit en opleiding van een kandidaat worden hierdoor steeds belangrijker. Bedrijven willen mensen die een professional in hun vakgebied zijn en dat is voordelig voor gespecialiseerde detacheringsbureaus.

Kansen in de financiele sector

DPA is vorig jaar door een aantal overnames gegroeid, waaronder de overname van Gllrmo en bancaire sector specialist Benkis. Winter zei echter dat DPA, ondanks de hinder die het ondervind van de huidige crisis, ook een kleine autonome groei heeft laten zien. Winter maakt zich nochtans geen zorgen over de huidige economische omstandigheden en denkt dat de markt aan het uitbodemen is. Hij ziet vooral kansen in de markt voor specialisten op het gebied van wet- en regelgeving in de financiële sector. Volgens Winter dienen banken en verzekeraars immers te voldoen aan steeds meer regels en de handhaving daarop van toezichthouders wordt strenger.

Datum: 04-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Benkis, Detachering, DPA, Gllrmo

Nieuws overzicht