DPA Group zet positief eerste kwartaal neer

Detacheringsbureau DPA Group zag de nettowinst in het eerste kwartaal van 2013 kelderen met meer dan 80% naar 100.000 euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de winst nog 700.000 euro. De omzet steeg daarentegen van 15 miljoen euro naar 17,2 miljoen euro.

Minder werkdagen

Volgens DPA is de reden voor het mindere kwartaal, dat het eerste kwartaal drie minder werkdagen heeft dan het kwartaal ervoor. Bovendien is de inzet van zelfstandige professionals ten opzichte van eigen medewerkers gestegen.

Stijgende omzet door overnames

Eric Winter, CEO van DPA Group, verklaart: “Door de overnames van Benkis Interim Professionals en Benkis Training & Coaching is onze omzet verder toegenomen. In de resultaten is terug te zien dat het eerste kwartaal van 2013 drie werkbare dagen minder telde dan hetzelfde kwartaal in 2012. Verder is het aandeel van zelfstandige professionals in de omzetsamenstelling ten opzichte van dezelfde periode in 2012 vergroot. Dit geeft druk op de brutomarge. We werken hard om onze operationele organisatie en kosten hiermee in balans te houden. Daarnaast richten we ons in 2013 onverminderd op schaalvergroting en het benutten van de kansen die we in verschillende markten zien.”

Datum: 25-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Benkis, DPA

Nieuws overzicht