DPA boekt winst bij sterke omzetgroei

Detacheringsbureau DPA heeft in het tweede halfjaar van 2012 een omzet van 34,6 miljoen euro geboekt, tegenover 29,8 miljoen het jaar daarvoor. Daarmee komt de omzet in 2012 uit op 65,1 miljoen euro, een groei van 29,4% ten opzichte van 2011. Benkis Interim Professionals, dat vorig jaar werd overgenomen, droeg 8,7 miljoen euro bij aan de omzet en 1,9 miljoen aan de brutowinst.

Detacheringsbudgetten

De economische crisis heeft invloed op de detacheringsbudgetten van bedrijven, waardoor de inhuur van professionals onder druk is komen te staan. Desondanks heeft DPA het afgelopen jaar een aantal nieuwe langetermijncontracten verworven, waaronder bij de provincie Zuid-Holland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

Freelancers

Het aantal bemiddelde zelfstandige professionals (freelancers) is in verhouding tot de professionals in dienst van DPA toegenomen. Dit zorgde enigszins voor druk op de marges. Daarnaast werd er gestuurd op de duurzame inzetbaarheid van professionals wat heeft geleid tot afvloeiingsmaatregelen, in het bijzonder bij DPA Overheid. Ondanks de huidige marktomstandigheden en de gemaakte reorganisatiekosten is DPA er in geslaagd om het nettoverlies in 2011 om te buigen naar een nettowinst voor 2012.

Vooruitgang

CEO Eric Winter zegt over de resultaten: “In 2012 heeft DPA voor het tweede achtereenvolgende jaar vooruitgang geboekt in het realiseren van schaalvergroting, het versterken van de marktposities en het ontwikkelen van nieuwe niches. Zowel ons team van eigen professionals als onze flexibele schil is vergroot. Door verdere groei, zowel autonoom als via acquisities, willen we ons ontwikkelen tot preferred partner voor opdrachtgevers en professionals in specifieke markten. Daartoe concentreren we ons naast het organiseren van de beschikbaarheid van flexibel inzetbare specialisten in toenemende mate op optimale matching, inzet en ontwikkeling van professionals.”

Datum: 12-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Benkis, DPA

Nieuws overzicht