Capgemini zet interim recruitmentbureau Dunit op

ICT-consultancybureau Capgemini heeft interim recruitmentbureau Dunit opgestart, dat zich gaat richten op de bemiddeling van zelfstandige IT-professionals met minimaal vier jaar werkervaring. Met Dunit wil Capgemini inspelen op de steeds flexibeler wordende IT-markt. Dunit is voorlopig alleen actief op de Nederlandse markt en brengt ICT’ers en organisaties bij elkaar door middel van een eigen businessmodel dat losstaat van Capgemini.

Ruimte voor initiatief

Ronald Spaans, voorheen CFO bij Sogeti, is aangewezen als algemeen directeur en heeft vertrouwen in het succes van Dunit: “Dit Nederlandse initiatief speelt in op twee trends in de Nederlandse markt. Ten eerste kiezen steeds meer IT-professionals voor vrijheid, flexibiliteit en regie over eigen keuze van projecten. Tegelijkertijd vragen ze ondersteuning op het gebied van opleiding, inkomen, verzekeringen en mobiliteit. De tweede ontwikkeling is de groeiende vraag van organisaties naar direct inzetbare IT-professionals tegen een aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding. Dunit voorziet in die behoeften.”

ICT-specialisten

Spaans heeft de wens dat Dunit altijd en overal toegang biedt tot de beste ICT-specialisten. Zo werkt het interim recruitmentbureau volgens hem aan de bouw van communities waarmee het eenvoudiger wordt om organisaties en kandidaten aan elkaar te koppelen. Dunit opereert onafhankelijk van Capgemini en start met ongeveer tien medewerkers. De kandidaten komen uit het Capgemini-bestand en het gaat hierbij om 800 actieve en 1000 passieve ICT-professionals.

Opleidingen

IT professionals die zich verbinden aan Dunit krijgen volgens de website van Dunit “alle ondersteuning op het gebied van opleiding, inkomen, verzekeringen en mobiliteit”. Middels een samenwerking met de Capgemini Academy - de trainings- en ontwikkelingstak van CapGemini - kan Dunit bovendien aangesloten IT-professionals opleidingen aanbieden tegen ‘scherpe’ tarieven.

Interim opdrachten

Op de website van Dunit staan er momenteel 17 verschillende IT-opdrachten vacant, welke variëren van SAP consultant, (senior)projectleider, tot data modeler en business analist.

Datum: 19-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Capgemini, Dunit, Sogeti

Nieuws overzicht