Brunel steunt Antoni van Leeuwenhoek bij onderzoek naar kankervariant

Detacheringsbureau Brunel gaat het Antoni van Leeuwenhoek-instituut (NKI-AVL) de komende drie jaar financieel ondersteunen. Brunel is bereid 273.000 euro te investeren in het onderzoek naar de genetische analyse van hoofd- en halskanker. Er is te weinig bekend over deze vorm van kanker en het AVL wil met deze bijdrage door onderzoek de kankervariant beter leren begrijpen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Brunel wil maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) wat voor het detacheringsbureau betekent dat het bij het streven naar winst rekening houdt met het milieu en de menselijke factoren binnen en buiten de organisatie. Om dit te bewerkstelligen streeft Brunel naar een balans tussen de drie p’s: People, Planet en Profit.

Vruchtbare samenwerking

Jan Arie van Barneveld, CEO van Brunel International, geeft aan net als het Antoni van Leeuwenhoek-instituut blij te zijn met de samenwerking. Hij wenst het NKI-AVL succes bij het onderzoek en is benieuwd naar de resultaten: “De bevlogenheid, het specialisme, de betrokkenheid en professionaliteit van professor Michiel van den Brekel en Conchita Vens die het onderzoek leiden, ziet Brunel ook terug in haar organisatie wereldwijd. We zijn daarom ontzettend blij dat wij hiermee een impuls mogen geven aan dit belangrijke onderzoek.”

Over het NKI-AVL

Het Nederlands Kanker Instituut (NKI) vormt samen met het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis (AVL) een internationaal gerenommeerde onderzoeks instelling (NKI-AVL) naar de ziekte kanker. Het instituut behoort al decennia lang tot de absolute wereldtop met haar unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt. Het AVL is vernoemd naar de Nederlandse microbioloog Antoni van Leeuwenhoek (1632-1732), die vooral bekend werd vanwege zijn zelfgemaakte microscoop en voor zijn pionierswerk op het gebied van celbiologie en microbiologie.

Datum: 21-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Brunel

Nieuws overzicht