Bijna 30% meer vacatures voor programmeurs

De vraag naar programmeurs is in de eerste negen maanden van dit jaar met 28% toegenomen vergeleken met dezelfde periode in 2014. Vooral het aantal vacatures voor Java- en PHP-ontwikkelaars is groter. Dit blijkt uit onderzoek van Huxley IT, dat een kleine 50.000 ICT-vacatures analyseerde.

PHP sterkste stijger

Huxley onderzocht de ontwikkeling in het aantal vacatures voor specialisten in de vier voornaamste programmeertalen: .NET, C++, Java en PHP. De vraag naar PHP-developers bleek het sterkst te groeien (33%), gevolgd door Java-specialisten (28%). Ook het aantal vacatures voor .NET- (25%) en C++-developers steeg behoorlijk. Behalve met 2014, vergeleek Huxley het vacatureaanbod ook met december 2012, het dieptepunt van de crisis. Ten opzichte van deze periode is het aantal ICT-vacatures met 167% gestegen.

Positieve tendens

“Het herstel van de Nederlandse economie is heel duidelijk zichtbaar in de groei van het aantal vacatures voor programmeurs,” stelt Joël Bennett, manager IT Division bij Huxley. “Zo nu en dan fluctueert de vraag, maar de tendens is dat de vraag naar programmeurs toeneemt. In het bijzonder de vraag naar de programmeertalen Java en PHP. Jonge programmeurs die veel kansen willen hebben op de arbeidsmarkt, adviseren wij dan ook te kiezen voor één van de snelgroeiende programmeertalen.”

Datum: 09-11-2015
Bron: Huxley IT


Tags: Huxley Associates

Nieuws overzicht