Bereken de verwachte zoekduur naar een nieuwe baan

Intelligence Group heeft een online webtool gelanceerd die gebruikers inzicht geeft, in hoe snel men een nieuwe baan kan vinden. De momenteel gratis te gebruiken tool is te vinden op de website Mijnarbeidsmarktwaarde.nl. Volgens het adviesbureau is de zoekduur naar een nieuwe baan in een gezonde arbeidsmarkt 3,5 maanden, maar in de huidige markt bedraagt deze zes maanden.

Relevante data en onderzoeken

Bij de berekening van de arbeidsmarktwaarde en bijbehorende zoekduur worden het actuele vacature-aanbod en het aantal actuele werkzoekenden in een bepaald arbeidsmarktsegment betrokken. Hiervoor worden de gegevens van respectievelijk Jobfeed en het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) gebruikt. Intelligence Group koppelt in de online webtool de informatie en de gebruikte filters met algoritmes aan elkaar, waarna de gebruiker een beeld krijgt van wat statistisch gezien zijn of haar arbeidsmarktwaarde en zoekduur is. De mate van invloed die de filters uitoefenen is gebaseerd op data en onderzoeken van onder andere het UWV, CBS en AGO.

Inzicht in arbeidsmarktwaarde

Door te spelen met de verschillende invoervelden en filters kunnen zowel werknemers als werkgevers een inzicht krijgen op de arbeidsmarktwaarde van een bepaalde doelgroep. Volgens onderzoek van Intelligence Group is de zoekduur een stuk korter wanneer iemand vanuit een huidige baan naar een andere baan zoekt en vanaf de leeftijd van 42 jaar begint de zoekduur langer te worden. Zo zou de gemiddelde zoekduur vanaf de leeftijd van 50 jaar 8,4 maanden bedragen.

Datum: 21-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Intelligence Group

Nieuws overzicht