ASA: Helft organisaties heeft geen verantwoordelijke voor talentontwikkeling

Meer dan de helft (52%) van de organisaties heeft geen direct verantwoordelijke voor talenontwikkeling. Bij de andere helft ligt deze verantwoordelijkheid vaak bij de HR-afdeling. Dat blijkt uit het talentontwikkelingsonderzoek ‘Jong talent naar de top’, van studenten- en young professionals-bemiddelaar ASA, bij 275 bedrijven in Nederland.

HR is vaak verantwoordelijk

Van de ondervraagde organisaties die wel een verantwoordelijke voor talentontwikkeling hebben, geeft 46% aan dat deze bij de personeelsafdeling ligt. Op de tweede plaats is het lijnmanagement (21%) hiervoor verantwoordelijk en daarna volgen directie (13%) en hoger management (7%).
 

Belang van talentontwikkeling

Jan van Gorkum, algemeen directeur van ASA, is licht verbaasd over de helft die talentontwikkeling niet goed georganiseerd heeft: “Talentontwikkeling blijkt bij het merendeel van de bedrijven nog niet in de organisatie belegd te zijn. Daarbij komt dat dit onderwerp ook nog beperkt op de agenda's van het hoger management staat. Met ons trendrapport hebben we het belang van talentontwikkeling op de bedrijfsvoering aangetoond. Het blijkt dat een bedrijf er financieel beter van wordt om te investeren in talent. Niet alleen op financieel vlak, maar ook om de kwaliteit te verhogen en om innovatie te stimuleren is talentontwikkeling een belangrijk middel.”

Trendrapport is gratis

Uit het onderzoek blijkt verder dat wanneer de HR-afdeling of het management een grotere rol speelt bij talentontwikkeling, dit de doorgroei van het aantal starters stimuleert. ASA stelt dat verantwoordelijkheid op hoog niveau gunstig is voor de ontwikkeling van young professionals.

Het rapport is gratis aan te vragen op de website van ASA.

 

Datum: 28-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: ASA, Talentontwikkeling

Nieuws overzicht