Antal: Werkgever vindt verantwoordelijkheid belangrijkste competentie

Verantwoordelijkheid is volgens werkgevers de belangrijkste competentie die een sollicitant kan hebben. Het onvermogen om beslissingen te nemen staat hier pal tegenover en wordt niet gewaardeerd door werkgevers. Dit blijkt uit een onderzoek onder werkgevers en werkzoekenden in Europa, door executive searchbureau Antal International.

Werkgever en werknemer eensgezind

81% van de werkgevers is van mening dat verantwoordelijkheid een belangrijke kwaliteit is van een kandidaat en 78% van de werknemers is het hier mee eens. Werkgevers vinden de omgang met mensen (78%) en de mogelijkheid om beslissingen te nemen (78%) vrijwel net zo belangrijk. Ook resultaatgericht werken wordt erg gewaardeerd (73%). Werknemers zijn het grotendeels eens met werkgevers, aangezien deze groep competenties ook belangrijk acht.

Grootste obstakel

Daartegenover zegt 66% van het totale aantal respondenten het niet kunnen nemen van beslissingen als grootste obstakel te zien. Meer dan de helft (59%) vindt luiheid een van de grote problemen bij de managers van tegenwoordig. Zowel werknemers als werkgevers geven aan dat een gebrek aan onderwijs en werkervaring een gunstige loopbaanontwikkeling niet in de weg staan.

Verschuiving

Angelina Voskresenskaya, manager financial recruitment Antal Rusland, zegt: “Uit het onderzoek blijkt dat de visie van een werkgever op een ideale werknemer veranderd is. Voorheen vonden werkgevers intelligentie- en onderwijsniveau belangrijk en nu worden persoonlijke kenmerken, empathie en mogelijkheid tot samenwerken juist beter gewaardeerd.”

Datum: 13-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Antal International, Competenties

Nieuws overzicht