Antal: Omvang arbeidsmarkt verder afgenomen

De Nederlandse arbeidsmarkt is in het tweede kwartaal van 2013 opnieuw gekrompen. Het aantal bedrijven dat momenteel mensen werft op managementniveau, is lager dan in veel andere West-Europese landen. Dat blijkt uit de Global Snapshot-enquête van werving- en selectiebureau Antal International. Aan het onderzoek deden wereldwijd 10.000 bedrijven mee.

Onder verwachting

32% van de bedrijven in Nederland zegt van plan te zijn om mensen op managementniveau aan te nemen. Dit percentage ligt 15% onder de verwachting. Het wereldwijde gemiddelde ligt momenteel op 54%. De sectoren waarbij aanvullend personeel nog wel erg in trek is, zijn IT technical & support (93%), sales & marketing (86%) en engineering (75%).

Vooruitzichten negatief

De vooruitzichten voor het komende kwartaal zijn nog steeds niet erg positief, doordat slechts 28% zegt mensen aan te willen nemen. De verwachting is dat de sectoren research & development en accountancy iets meer gaan aantrekken. Een positieve verandering is dat het aantal bedrijven dat het afgelopen kwartaal werknemers wilde laten uitstromen is gedaald van 29% naar 24%.

Recruitment voor hoge posities

Ana Garcia, Managing Director Antal Benelux, verklaart: “Ondanks het feit dat het recruitmentniveau is gedaald in Nederland gebruiken bedrijven nog steeds recruiters voor een aantal cruciale posities. Wij hebben de afgelopen maanden een grote vraag gezien naar kandidaten met een achtergrond bij de ‘big 4’. Salarisniveaus zijn hetzelfde gebleven in 2012 en wij verwachten dat deze trend zal doorzetten in 2013. Als wij kijken naar een aantal belangrijke sectoren zien we dat de olie- en gasindustrie het relatief goed doet. Er zijn verscheidene bedrijven die sterke groei laten zien, ondanks de negatieve macro-economische situatie.”

Datum: 11-07-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Antal International

Nieuws overzicht