Antal International viert vandaag twintigjarig bestaan

Werving- en selectiebureau Antal International bestaat vandaag twintig jaar. De organisatie die in 1993 werd opgezet door CEO Tony Goodwin, groeide van een eenmanszaak naar een internationaal netwerk van 118 kantoren in 35 landen. Antal is ook in Nederland actief met een vestiging in Amsterdam.

Focus lag op Oostblok

Antal onderscheidde zich, omdat het met succes probeerde voet aan de grond te krijgen in Oostbloklanden. Het eerste kantoor werd geopend in Hongarije, waar het bedrijf ook haar naam aan dankt (Antal is Hongaars voor de naam Tony). Goodwin zegt: “Toen ik in 1993 Antal oprichtte en me ging focussen op het voormalige Oostblok verklaarden mensen me voor gek. Toendertijd vond je vooral professioneel recruitment in het Midden Oosten, West-Europa en het Caribisch gebied. Daarnaast had je migratie van personeel naar bijvoorbeeld Australië of Nieuw-Zeeland. Het idee om moderne recruitmentmethodes te gebruiken in landen die net achter het ijzeren gordijn vandaan kwamen werd beschouwd als zinloos en niet praktisch.”

Verovering van Azië

Antal is ondertussen ook al jaren buiten het Oostblok actief, dit komt volgens Goodwin door het sterke aanpassingsvermogen van het bureau: “We hebben de resultaten bereikt door een combinatie van hoge interne verwachtingen, begrip voor gevoeligheden van lokale omstandigheden en door elke nieuwe markt met een open geest te betreden. In India bijvoorbeeld, betekende dit dat we uitgebreid gebruik hebben gemaakt van onze franchiseformule. Dit heeft geresulteerd in 33 Indiase kantoren. In China betekende het dat we gebruik maakten van het enthousiasme en de gedrevenheid van een nieuwe generatie van Chinese professionals die ons hebben geholpen om twee succesvolle ondernemingen op te zetten in Shanghai en Beijing.”

Essentie recruitment onveranderd

Goodwin vervolgt: “De wereld is dramatisch veranderd sinds 1993 toen nog niemand had gehoord van BRIC-landen, er nog geen wereldwijde markten waren en het internet nog geen communicatierevolutie teweeg had gebracht. Echter de essentie van effectief specialistische recruitment blijft onveranderd. Professionalisme, samenwerking, interesse en begrip voor wat mensen drijft en complete toewijding aan service zijn nog steeds de sleutel tot succes.”

Datum: 10-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Antal International

Nieuws overzicht