Werkgevers negeren cv van langdurig werklozen

Amerikanen die langer dan zes maanden werkloos zijn maken vrijwel geen kans op de arbeidsmarkt, omdat werkgevers de ingestuurde cv’s van deze doelgroep niet of nauwelijks bekijken. Dat blijkt uit een onderzoek van analist Rand Ghayad die werkzaam is bij de Northeastern University in Boston. Voor het onderzoek reageerde hij op willekeurige basis met 4.800 fictieve cv’s op 600 openstaande vacatures.

Liever actief dan relevante ervaring

Ghayad kwam er door zijn strategie achter dat werkgevers sneller contact opnemen met iemand zonder relevante werkervaring, dan met iemand die al langer dan een half jaar werkloos is en wel relevante werkervaring heeft. Hij constateerde verder dat het niet uitmaakt wanneer iemand veel banen in korte tijd heeft gehad of iemand die voor een langere tijd bij één of twee werkgevers bleef.

Langdurig werkloos niet aantrekkelijk

Werkgevers vinden een langdurige werkloosheidstijd volgens het onderzoek niet aantrekkelijk en het maakt ze niet uit welke reden iemand daarvoor heeft. In de Verenigde Staten zijn er momenteel 4,7 miljoen mensen die langer dan een half jaar werkloos zijn. Of werkgevers in Nederland en Europa dezelfde visie hebben als in Amerika, werd niet onderzocht.

Datum: 26-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht