Amerikaanse tak van Brunel maakt boekhoudkundige fout

Brunel heeft de cijfers in het laatste kwartaal van 2012 zien dalen door boekhoudkundige fouten in de Verenigde Staten. Het bleek dat het lokale management de omzet en het bedrijfsresultaat heeft overschat, wat 8,1 miljoen euro aan eenmalige kosten tot gevolg had. Dat heeft het detacheringsbureau vandaag bekend gemaakt.

Lager bedrijfsresultaat

Door de misverstanden zakte het bedrijfsresultaat met maar liefst 56%, ten opzichte van dezelfde periode in 2011, naar 8,7 miljoen euro. De oorzaak was een te hoge inschatting van de omzet voor de energiedivisie in Amerika. De fout is uiteindelijk hersteld ten koste van eenmalige lasten in het laatste kwartaal. In Nederland wordt voor dit jaar een stabiele omzet verwacht, terwijl Brunel in Duitsland hoopt te groeien.

Omzettrend is positief

Bestuursvoorzitter Jan Arie van Barneveld was teleurgesteld over de problemen met betrekking tot de Amerikaanse boekhouding. Maar wees op de onderliggende trends die positief zijn voor de onderneming. De omzet steeg vorig kwartaal met 7% naar 311,6 miljoen euro, waardoor de totale omzet over 2012 met 26% naar 1,23 miljard euro steeg.

Datum: 01-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Brunel

Nieuws overzicht