Ambitie voor werknemer op korte termijn lastig waar te maken

Van de werkgevers verwacht 74 procent dat werknemers op korte termijn niet of nauwelijks hun ambities waar kunnen maken binnen het bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding & Training. ISBW vroeg werkgevers naar de ambitie en kansen van werknemers. Werknemers zijn echter iets positiever. 30 procent is positief over het waarmaken van zijn of haar ambities op de korte termijn.

Voldoende kansen bieden

Wat opvalt is dat werkgevers van mening zijn dat ze wel voldoende kansen bieden aan werknemers (97%). Van de werkgevers biedt 41% doorgroeimogelijkheden aan en 56% biedt kansen voor het volgen van extra opleidingen. Daarnaast geeft 79% aan dat men werknemers regelmatig prikkelt om de stappen te zetten die ze graag willen zetten. Werknemers zijn het met 80% merendeels eens dat hun werkgever voldoende kansen biedt om hun ambities waar te maken.

Economische crisis

Else Slegers, algemeen directeur bij ISBW: “De economische crisis is nog niet ten einde. Dat merk je niet alleen aan de hoge werkloosheid, maar ook aan de groeimogelijkheden van werknemers die nog wel een baan hebben. Werknemers zitten duidelijk in een spagaat tussen de behoefte aan persoonlijke groei en het kiezen voor veiligheid en een vaste baan. Toch is het voor werkgevers in deze tijden belangrijk zich te realiseren dat werknemers geprikkeld en geïnspireerd blijven. Dit motiveert hen om over grenzen heen te stappen, inzicht te verwerven en nieuwe mogelijkheden te ontdekken, wat het bedrijf uiteindelijk ten goede komt. Veel werkgevers doen dit al, dat geeft toch weer een extra zetje aan de economie.”

Datum: 04-06-2013
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht