Alterim: Financials voorzichtig positiever over hun kansen

Werknemers en ZZP’ers die werkzaam zijn in de financiële sector zijn positiever over hun loopbaan dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de Arbeidsmarktindex 2013 van werving- en selectiebureau Alterim. Aan dit onderzoek werkten 613 registercontrollers en registeraccountants mee. Een groter deel dan vorig jaar (47% tegen 43%) van de ondervraagden zegt vertrouwen te hebben in de toekomst vanwege de vergrijzing en de groeiende behoefte aan experts.

Salaris wordt niet hoger

De deelnemers werd gevraagd hun visie te geven op verschillende factoren. Zo is voor de doelgroep de kans om door te groeien net als de werkinhoud steeds belangrijker. Deze elementen zijn voor hen belangrijker dan een beter salaris. Toch blijkt uit de cijfers dat ondanks de positievere visie van de financials, het salaris niet echt hoger wordt. 12,8% geeft aan het afgelopen jaar een salarisverhoging van minstens 6% te hebben gehad. Vorig jaar was dit nog 16%. Bij een vijfde bleef het salaris gelijk en 3,7% moest salaris inleveren.

Mobiliteit blijft laag

Opvallend is dat de mobiliteit van financials blijvend laag is. Meer dan de helft zegt interesse te hebben in een nieuwe baan, maar 76,5% is recentelijk niet van baan gewisseld. Daarnaast is 45,6% al vijf jaar of langer werkzaam in zijn huidige functie. Dit heeft wellicht te maken met het feit dat een deel aangeeft, dat de arbeidsmarkt op slot zit onder andere vanwege de opkomst van professionals uit andere Europese landen.

Financials en social media

Social media zijn verder steeds meer in opkomst bij financials, maar deze worden vooral ingezet voor zakelijk gebruik. 91% van de ondervraagden zegt een LinkedIn-account te hebben, terwijl slechts 39,4% iets met Facebook doet. Daarnaast maakt 16,4% gebruik van Twitter.

Datum: 15-04-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Alterim

Nieuws overzicht