Adecco rapporteert lagere omzet en winst over 2012

Adecco Group, het grootste uitzendconcern ter wereld, heeft over 2012 een dalende omzet gerappporteerd. De omzet zakte met 4% naar 20,5 miljard euro. Ook de nettowinst daalde ten opzichte van 2011, van 519 naar 377 miljoen euro. Het vierde kwartaal was voor een groot gedeelte verantwoordelijkvoor de minder gunstige resultaten, aangezien de omzet daalde naar 5 miljard euro. Een daling van 6% ten opzichte van het laatste kwartaal in 2011.

Matige prestaties

De lagere resultaten zijn met name te wijten aan matige prestaties in de landen Italië, Frankrijk en Spanje, terwijl Engeland juist goed presteerde. Ook de eerste cijfers in 2013 zijn niet erg gunstig, al wordt in de Verenigde Staten een groei geconstateerd. De totale omzet daalde de eerste twee maanden met 5%.

Kansen op groei

Patrick de Maeseneire, CEO van Adecco Group, ziet nog steeds genoeg kansen op groei: “Onze operationele kasstroom steeg met 10% in 2012 en we hebben een zeer gezonde balans. Het voorgestelde stabiele dividend voor 2012 weerspiegelt onze sterke financiële positie, ons vermogen om een sterke operationele kasstroom te verzekeren en de focus op autonome groei te genereren. We blijven onze pijlen richten op het bereiken van onze middellange termijn EBITA-marge doelstelling van boven de 5,5%. Op basis van vooruitgang in onze zes strategische prioriteiten en de verwachte gunstigere economische omstandigheden tegen het einde van 2013, zijn wij ervan overtuigd dat we dit doel bereiken in 2015."

Over Adecco

Adecco is ’s werelds grootste arbeidsbemiddelingsbureau met 33.000 medewerkers, actief vanuit 5.500 kantoren in ruim 60 landen. In Nederland is Adecco actief met het uitzendbureau Adecco (uitzenden), Ajilon Professionals, Badenoch & Clark en Modis (detachering en recruitment) en Lee Hecht Harrison (loopbaan- en talentontwikkeling).

Datum: 13-03-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Adecco, Ajilon, Badenoch & Clark, Lee Hecht Harrison, Modis

Nieuws overzicht