Adecco opnieuw in actie tegen jeugdwerkloosheid

Voor het derde jaar op rij start uitzendconcern Adecco met het project ‘Way to Work’, dat bedoeld is om wereldwijd jongeren aan het werk te helpen.

Coaching, workshops en trainingen

Zo’n 40% van alle werklozen (wereldwijd ruim 200 miljoen) bestaat uit mensen van 25 jaar of jonger. Adecco wil deze jonge werklozen een beter perspectief bieden en gaat met 7000 medewerkers verspreid over vijftig landen scholen en universiteiten bezoeken. Zij bieden onder meer gratis coaching, workshops en trainingen aan gericht op bijvoorbeeld het samenstellen van een goed cv, het voorbereiden van een gesprek en het opstellen van een sterke sollicitatiebrief.

Het verschil maken

“Bedrijven als het onze kunnen een verschil maken en een bijdrage leveren,” verklaart Adecco-CEO Patrick de Maeseneire. “In 2013 en 2014 deden er in totaal 17.000 Adecco-medewerkers mee en bereikten wij meer dan 1 miljoen mensen op zoek naar werk.” Een vast onderdeel van het Way to Work-project is de ‘CEO voor een maand’-verkiezing, die op 1 mei van start gaat. Jongeren uit 33 landen maken hiermee kans om een maand lang te fungeren als CEO van Adecco, in directe samenwerking met De Maeseneire.

Datum: 30-03-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Adecco

Nieuws overzicht