ABU: ‘Payrolling belangrijke voorwaarde voor groei bedrijven’

Bijna een vijfde (19%) van de Nederlandse bedrijven is om te groeien afhankelijk van payrolling. Van de mkb-bedrijven geeft zelfs 33% aan payrolling nodig te hebben. Dit blijkt uit onderzoek van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en VPO (Vereniging Payroll Ondernemingen), die meer dan duizend werkgevers ondervroegen.

Ruim 12.000 bedrijven met payrollers

Meer dan twaalfduizend bedrijven werkten in 2014 met payrollkrachten, wat ten opzichte van 2009 neerkomt op een stijging van een kleine 15%. Het aantal payrollers groeide in dezelfde periode van 145.000 naar 195.000. Vooral bedrijven die sterk groeien, vallen relatief vaak terug op payrollmedewerkers.

De sector waarin het meest op basis van payrolling wordt gewerkt, is de groot- en detailhandel. Ook de de specialistische en zakelijke dienstverlening, de horeca en de sector ‘winning van delfstoffen en industrie’ maken veel gebruik van payrolling.

Onmisbaar HR-instrument

“Payrolling is een professioneel en onmisbaar HR-instrument,” aldus ABU-directeur Jurriën Koops. “Het biedt een oplossing aan ondernemers voor wie het werkgeven te ingewikkeld en risicovol is geworden.” Maar ook voor werknemers kan payrolling een uitkomst zijn, stelt Koops: “Ook aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals ouderen, uitkeringsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking.”

Datum: 16-12-2015
Bron: ABU


Tags: ABU

Nieuws overzicht